“Catastrophe” Unde nu-i belea, vai de picioare.

De prea multa vreme, comedia romantica nu o duce bine nici pe micul, nici pe marele ecran. Si inainte sa zica cineva ceva, nu, nu vorbim de un gen de fictiune fara pedigree. Din contra.

“City of Lights”, comedia romantica a lui Chaplin din 1931, este creditat ca fiind unul dintre cele mai tumblr_n5pro0xqJo1rwrl8ko1_500valoroase filme produse vreodata. Greta Garbo a facut istorie cu “Ninotchka” in 1939, in rolul unei activiste comuniste din Uniunea Sovietica care se indragosteste la Paris de un aristocrat francez. I-au urmat Audrey Hepburn, Katherine Hepburn, Doris Day, Jane Fonda si multe alte legende ale cinematografiei. Ultimii 15 ani nu se pun. Jennifer Aniston? Katherine Heigl? Please! Poate si de aceea, nicio comedie romantica nu a mai urcat in TOP 100 filme cu cele mai mari incasari.  Despre serialele “romantic comedy” ce sa mai vorbim? Anulate toate. Nu, “Sex and the City” nu se incadreaza la categoria “comedie romantica”

Unde puncteaza bine “Catastrophe” si de ce l-am adus in discutie?

18-catastrophe.w529.h352.2x

Pentru ca are un scenariu beton.” Catastrophe” se tine departe de dulcegarii. E ireverentios. Bine, adevarul e ca de la irlandezi nu prea te astepti la “romantical correctness”. Sharon Horgan, scenarista si actrita principala, alaturi de Rob Delaney, si el actor si scenarist –  au luat nota de informatia conform careia “sexul a omorat romance-ul” si s-au asigurat ca niciunul din personajele acestui serial nu cauta dragostea a la Disney, cu pasarele si viori in fundal. We are what we are. Ea, usor trecuta de 40 de ani, cu o gura mare si niste vederi cam radicale, decide sa pastreze copilul, rezultatul unei aventuri de cateva zile in New York. El, patruns de sentimentul responsabilitatii, se muta la Londra ca sa ii fie aproape viitoarei mame. Ce poate iesi din catastrophebeleaua asta?

O premiza originala chiar daca la prima vedere ti se pare ca ai mai vazut filmul asta. Crede-ma, nu l-ai vazut! Si la sfarsit, chiar s-ar putea sa te faca sa plangi de emotie. Asta daca esti genul.

“Catastrophe” are 6 episoade (sezonul I) si se poate vedea pe Amazon Instant Prime.


Advertisements

One comment

  1. Pingback: 2015 My Fav New TV Series #tvseries | Golden Age of Television

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: