Homeland S05x01 ‘Separation Anxiety’

Noul sezon din “Homeland” debuteaza cu un vibe nou. De o vina o fi orasul Berlin care contrasteaza puternic cu zonele de razboi, si chiar cu prafuitul Washington DC, din sezoanele trecute. E luminos, e istoric, e calm. Dar in subteran, lucrurile stau altfel.

E acelasi serial, insa pare cumva altfel. Acest prim episod n-a avut nici macar genericul cu care m-a obisnuit pana acum. Personaje noi, care joaca deocamdata dupa alte reguli, care tin de “lumea civilizata’, de bani, de putere. Miliardar german Otto During (Sebastian Koch) viziteaza si doneaza bani taberelor de refugiati sirieni. O jurnalista e interesata sa investigheze imixtiunea serviciilor secrete germane in viata privata a cetatenior. Putin spectaculos – cel putin la prima vedere – fata de suspiciunile de terorism domestic si international din primele sezoane  Intentia producatorilor a fost ca in acest sezon sa incorporeze toate teme actuale ale politicii mondiale, iar acest lucru e vizibil inca din primul episod al sezonului 5. ‘Separation Anxiety” face direct o saritura in Criza Migrantilor, scandalul “SUA spioneaza Germania” si inflitrarea teoristilor arabi in Europa.
tumblr_nvqnwcRDYM1r2igv7o5_400

Despre eroi nu se mai poate vorbi in “Homeland”. Antierou, parca nici asta nu e de ajuns. Ce ramane
atunci? Tocmai asta isi propune sa afle si acest nou sezon. Pentru moment, specialistii de la Langley, Washington par sa fie depasiti de situatie, traind intr-o iluziorie lume a controlului. O lume care exista dupa minciunile pe care ei insisi le fabrica.

Carrie traieste intr-un echilbru care se poate dovedi foarte fragil. Germania, una din tarile cu legile cele mai stricte in ce priveste protectia intimitatii si a vietii personale, pare taramul fagaduintei. Cat de usor poti sa o iei de la inceput totusi?

“Poti sa scoti fata din CIA, dar nu si CIA-ul din fata.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: